Ce este un landing page?

Crești rata conversiei de la vizitatori la clienți plătitori.


Faircrate > Baza de cunoștințe > Ce este un landing page?

Ce este un landing page

Un landing page este o pagină web singulară, creată în scopul unei campanii de marketing sau de publicitate. Este locul unde ajunge un vizitator după ce a dat click pe o reclamă Google, pe Facebook sau orice pe altă plaformă. Landing page-ul poate fi prima pagină a unui site, dar nu întotdeauna - mulți antreprenori crează landing page-uri pentru fiecare campanie (de exemplu, Black Friday).

Ce este un landing page

Cum arată un landing page bun?

Imaginea din stânga arată landing page-ul celore de la Anker, și conține toate elementele corecte pentru secțiunea above-the-fold (termenul se referă la partea din pagină care apare pe ecran fără să dai scroll în jos).

Elemente

Titlul prezintă concis și clar produsele firmei, iar în centru avem un buton call-to-action relevant (revenim mai jos la acest subiect). Logo-ul companiei este vizibil (stânga-sus, poziția standard), iar pagina este dominată de un element grafic relevant (aici avem o poză cu produsul în sine).Când și de ce se folosește un landing page?

Paginile de destinație sau landing pages-urile sunt proiectate cu un singur obiectiv și anume Call to Action (CTA), adică pentru a provoca un efect instantaneu: abonare la newsletter, cumpărarea unui produs, creșterea apelurilor, abonarea pentru un cod unic de discount sau pentru a convinge potețialii clienți să cumpere/să doneze sau să își lase adresa de email pentru un beneficiu promis.
Extrem de simple și de convingătoare, lading page-urile sunt folosite drept cea mai bună opțiune pentru creșterea ratei de conversie a campaniilor de Google, Youtube sau Facebook Ads și reducerea costurilor tale pentru obținerea unui client potențial sau a unei vânzări. Landing page-urile sunt extrem de orientate spre vânzări, spre o acțiune imediată.

Care este diferența între o pagină de site și un landing page?

Totul se reduce la modul în care ți se atrage și ți se menține atenția: o pagină obișnuită din site ar conține cât mai multe informații, fiind legată de restul site-ului prin link-uri. Scopul său este să ofere cât mai multe informații și să reprezinte o sursă de informare pentru potențialii clienți.
Un landing page are un mesaj țintit și un conținut relevant pentru a-și atinge obiectivul. Scopul său este să aducă clienți, adică să genereze adrese noi de email, telefone de la clienți potențiali, să crească numărul participanților la un seminar sau să creeze interacțiune reală cu clienți virtuali. Simplificat, un landing page acționează ca un home page mai concis, cu un call to action specific.  

Acum că ai aflat ce este un landing page și ai văzut de ce este important, Faircrate România te poate ajuta prin crearea unei astfel de pagini care să fie perfect potrivită ideii sau afacerii tale, în maxim 24 de ore

Citește și...

Faircrate