Email personalizat

Un email profesional pentru profesioniști.


Faircrate > Baza de cunoștințe > Email personalizat

Creare email personalizat


O adresă de email personalizată, de exemplu una precum
numele-tau@ideea-ta.ro, te va ajuta fie să pari mai profesionist fie atunci când comunici cu clienții firmei tale, fie când aplici pentru un job, sau chiar și atunci când pur și simplu vrei un email mai special decât cele folosite de toată lumea. 

Citește mai jos ce implică o astfel de adresă personalizată.

Elementele unei adrese de email și de ce sunt importante

Fiecare adresă de email este compusă din 3 elemente: username-ul, semnul "@" și domeniul. Domeniul este apoi împărțit în 2 elemente: numele și TLD-ul (top-level domain).

Email personalizat

O adresă de email standard, precum cea oferită de Yahoo!, te lasă să alegi username-ul, dar nu și domeniul (adică ce este după semnul "@"). Pentru ceva cu adevărat personalizat, este necesară achiziționarea unui domeniu pentru a putea alege ambele sale părți componente (numele și TLD-ul, de exemplu firma-ta.ro).

Domeniile cu TLD-uri populare precum .ro sau .com pot fi achiziționate de la diverși furnizori online. Dacă domeniul ales de tine este liber, achiziționarea lui costă aproximativ 15 euro anual.

Dupa achiziționarea domeniului tău preferat (la care ne vom referi de acum înainte ca exemplu.ro), este necesar spațiu de găzduire pe un server fizic de email și conectarea nameserverelor domeniului către acest server. Aici intervine partea mai complicată din punct de vedere tehnic. După achiziționarea de spațiu pe server, vei avea acces la un panou de comandă pentru generarea de adrese de email cu domeniul cumpărat mai devreme. Pentru exemplu.ro, în funcție de serverul ales, poți genera adrese de email precum 1@exemplu.ro sau ce.vrei.tu@exemplu.ro. 

Bineînțeles, dacă setările nu sunt corecte sau serverul nu este reglat corespunzător, există riscul ca mesajele email trimise de pe noua adresă personalizată să ajungă direct în folderul de spam sau de bulk al recipienților. De aceea recomandăm o implementare profesională pe un server de calitate bună, mai ales dacă veți trimite emailuri importante: de exemplu clienților firmei tale.

Faircrate România te poate ajuta cu tot acest proces, de la alegerea unui domeniu liber până la setările de server și instalarea noii adrese de email chiar pe telefonul tău pentru acces rapid. Tot ce trebuie să faci este să ne transmiți ce dorești, iar noi venim cu soluția.

Citește și...

Faircrate